Озонер Мал

5,990ден

Озонот е второто најмоќно средство за дезинфекција во светот.
Тоа е високо реактивна молекула која се состои од три атоми на О3.
Кога ќе дојде во контакт со живи организми – вируси, бактерии, мувла – ги оксидира и на тој начин целосно ја уништува нивната РНК.

gdpr-image
Оваа веб-страна користи колачиња за да го подобри вашето искуство. Со користење на оваа веб-страна се согласувате со нашата Политика за заштита на приватност.
READ MORE